02-12-04

23h10 : alles rustig in Pittem

't Is weeral 21h00 ondertussen. Nog geen oproepen vandaag. Soms kan er in zo'n landelijke gemeente als Pittem veel tijd zitten tussen 2 oproepen. Ik hou zelf wat statistieken bij en de langste periode tussen 2 oproepen is 73 dagen ! Dan tel ik wel de algemene oproepen, d.w.z. bij brand, ongeval of andere omvangrijke interventies waarbij iedereen van het Pittemse Brandweerkorps wordt opgeroepen.

Ons korps telt zo'n kleine 30 brandweermannen en 1 brandweervrouw. Wie zoekt, die kan mij terugvinden op de foto hierboven !

De eerstvolgende belangrijke afspraak voor ons als Pittemse brandweermannen is het St-Barbara feest van nu Zaterdag 4 december 2004. Toch wel de belangrijkste dag in het jaar, voor een brandweerman.

Bij ons in Pittem vieren we dat een ganse dag.

Met een groepje hechte vrienden komen we al om 6h00 's morgens samen voor ontbijtkoeken, koffie en ….

Daarna moeten we om 7h15 in ons stamcafé 't Oud Gemeentehuis zijn want daar is het voor iedereen verzamelen geblazen. Na opnieuw een hartverwarmende koffie ( sommigen durven het zelfs al aan om een pint te drinken ) gaan we op weg naar het huis van onze commandant. Daar mogen we binnen gaan voor koffie, bijbehorende hart-verwarmertjes en velen genieten ook al van een eerste sigaar !

Dit is echt altijd een super gezellig moment, waarbij we met gans ons brandweerkorps opeengepakt zitten in de living van onze brandweercommandant. Grappen, grollen, annekdotes, alles passeert de revue.

Daarna is er een mis ter ere van onze heilige St-Barbare.

Om dan weer wat te bekomen van dit religieuze hoogtepunt krijgen we pistolets, koffie en …. u raad het wel zeker in ons stamcafé.

Daarna doen we nog 3 café's in de voormiddag. Meestal in stoet, maar dit jaar met de bus omdat de café's nogal zeer ver van elkaar liggen !

Om 12h00 mogen we in Restaurant "De Passim" zijn. Daar mogen onze vrouwen ons eveneens vervoegen.

Mijn vrouw komt nooit mee eten 's middags. Begrijpelijk want de periode voor Sinterklaas in traditioneel één van de druktste die ze kan hebben in haar winkeltje !!! ( pralines, confiserie en doopsuiker.)

Persoonlijk vind ik dit het saaiste moment. Meestal hebben we al aardig wat pinten gedronken, voel ik mij wat moe, en dan zo'n 3 uur aan tafel zitten dineren … saai ! Gelukkig zijn er de traditionele speeches van Burgemeester en commandant om de boel terug wat op te fleuren.

Daarna volgen nog 3 café's, in stoet. Met in stoet, bedoel ik dat we in rijen van 2 of 3 marcheren, met trommels en trompetblazers. Zorgt wel voor wat hinder voor het verkeer, maar daar trekken wij ons voor één keer niets van aan.

's Avonds volgt dan als kers op de taart, het avondfeest. Telkens weer dolle ambiance en de doop van onze bleukes ( nieuwe brandweermannen/vrouwen ) die in het voorbije jaar benoemd zijn.

Dit jaar zie ik er echt naar uit omdat mijn schoonbroer moet gedoopt worden. 't Is nogal ne fellen, ( zoals ik zeker ?! ), dus dat beloofd vuurwerk !!!

CU !


23:07 Gepost door Dolfke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.