08-12-04

Vannacht brandoproep gekregen !

Lang geleden dat mijn beeper nog eens 's nachts is afgegaan. Deze nachts was het dus weer zover. Een brandoproep, gelukkiglijk zonder veel erg want enkel in de keuken had het heel even heftig gebrand op en rond een elektrisch kookplaten.
Er stond nogal wat gerief op de kookplaten en blijkbaar moet één van die platen nog hebben aangelegen.
 
'k Was mee me de eerste uitruk ( wagen die eerst vertrekt naar een interventie en die bij een brandoproep de eerste aanval of verkenning uitvoert ) samen met nog 5 andere collega's.
De benedenverdieping ging vol rook toen we aankwamen. Met 4 brandweermannen, uitegrust met perslucht, zijn we binnengegaan, hebben we de "oorzaak" gevonden in de keuken en alle nog smeulende resten naar buiten gebracht. Daarna hebben we het huis ook terug weer rookvrij gemaakt met onze ventilor.
 
Zo zo, eind goed al goed, maar 't is toch elke keer weer verschieten hoor. Om 23h15 zat ik in bed ( had juist nog een berichtje gepost hier ;-) ) en om 00h55 kreeg ik de oproep binnen.
Ik moet juist in mijn diepste slaap geweest zijn, was wat versuft, maar al snel pompte de adrenaline door mijn lijf. Vlug nog iets warms boven mijn pyjama aangetrokken en daarna zo snel als mogelijk naar het arsenaal.
't Viel mij op dat 90% van de manschappen in pyjama was .... ja dat heb je met die oproepen 's nachts hé !
 
 

09:34 Gepost door Dolfke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.