14-12-04

Hier ben ik nog eens, op een koude dinsdagavond

Eindelijk ben ik hier nog eens terug. Het weekend is voorbij gevlogen en is nog lange tijd blijven nazinderen.
Bij de Pittemse brandweer bleef alles kalm. We kregen tot nu toe, maar één oproep met onze sectie, namelijk het binnenbreken van een woning, zaterdagvoormiddag om 11h05. Buren, hadden namelijk rijkswacht en 100 opgebeld, omdat bij een oudere persoon, rolluiken naar beneden bleven en die persoon ook niet opendeed toen ze rondkwamen met zijn middagmaal.
 
Ook bij aanbellen en op ramen en deuren kloppen van politie kwam geen reactie. Dan werd maar beslist de brandweer van Pittem in te schakelen. Een zijruit op de 1e verdieping werd stukgeslagen, waarna 2 brandweermannen en 2 politieagenten de woning konden betreden.
Gelukkiglijk was er niets ernstig aan de hand. De man lag gewoon te slapen in zijn bed. De ambulanciers deden nog een checkup van de persoon in kwestie, maar alles leek ok.
Gewoon overslapen dus !
 
Mijn zaterdag holde aan snel tempo door. Omstreeks 16h00 werd ik opgepikt door mijn Anderlecht-maten. Ik hoef het u niet uit te leggen zeker maar zaterdagavond werd het een fantastisch feest ! Toen Brugge onverdiend 0-1 voor kwam was het dolle pret bij de meegereizde FCB-supporters. Aan de Anderlecht-kant werd ietwat gelaten toegekeken.
Ik kreeg direct verschillende sms-berichtjes op mijn gsm van enkele brandweercollega's en mijn schoonbroer. Kwestie van nog  eens goed in de verf te zetten dat Club Brugge 0-1 voor stond.
 
Tijdens de rust dronken we 2 stevige pinten, spraken elkaar moet in en hoopten dat de Anderlecht spelers dit ook deden in de kleedkamers. En wat een 2e helft kregen we te zien !!!!! Yves Vanderhaeghe deed het Anderlecht stadium voor het eerst ontploffen. Daarna volgde een stormloop naar het Brugse doel .... het werd opvallend stil in het vak naast mij bij de fans van FCB. Op zo'n 5 minuten voor het einde gebeurde het. Aruna plaatste zijn zoveelste dribbel op links, zetten Simons in de wind en paste breed naar Jestrovic.
Die knalde de 2-1 zege binnen. Dat is zowat het laatste dat ik mij herinner van zaterdagavond. Het stadium ontplofte, totale euforie, vreugde, hysterie, complete ambiance; uitzinnige taferelen, niemand wist nog waar hij was, iedereen omhelzde elkaar !!!
 
.... ik had mij in lange tijd niet meer zo gelukkig gevoeld !
 
De rest van de avond werd één lange feestroes die eindigde laat 's nachts in café 't Oud Gemeentehuis ( notabene een supporterslokaal van FCB ! ). Samen met de "vijand" werd nog een pint gedronken en nagepraat over de wedstrijd.
 
Zondag werd ik half verdoofd wakker, 's avonds met het Claudia en de 2 kindjes nog naar de kerstmarkt geweest in Tielt om met de vrienden van de waterpolo enkele dobbel-palms te consumeren.
 
Maandag ben ik dan met een glimlach van hier in Pittem tot in Kontich naar mijn werk vertrokken !
 
Vandaag is de feestroes weer voorbij. Mijn vrouwken moest weer binnen voor haar chemokuur. Ze ligt hier nu wat te slapen in de zetel naast mij. De kindjes zijn bij mijn schoonma en schoonzus. Niet zo leuk, maar alles hebben we over opdat Claudia weer zou genezen.
 
We zijn op goede weg ... maar hebben nog een lange weg te gaan.
 
slaapwel.
 
 
 
 
 

20:38 Gepost door Dolfke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.