10-01-05

Nieuwjaarswensen

Nou, het is hier de laatste dagen inderdaad wat stil geweest, maar het eindejaar en begin nieuwjaar is traditioneel een moment waarbij ik meer tijd besteed in Real Life dan op 't internet.
 
Bovendien is mijn PC ook een 3-tal dagen "out" geweest !
 
Nu, ik wil jullie alvast een gelukkig, voorspoedig en vooral gezond 2005 toewensen !!
 
Wat ik vooral geleerd heb in 2004 ? Wel, er zijn veel dingen die een mens gelukkig kunnen maken, even of voor langere tijd. Ik geloof echter ook in een soort natuurlijk evenwicht. Je kan niet heel je leven altijd gelukkig zijn, geluk hebben, meeval hebben. Volgens mij houden geluk en ongeluk, voorspoed en tegenspoed elkaar perfect in evenwicht ... zo heb ik ook mogen ervaren.
 
Twee dingen in 2004 waren heel tekenend voor mij.
Allereerst de geboorte van Arthur op 26 juni 2004. Ons tweede kindje en nu na zes maanden echt een schat van een baby ! We hadden al een meisje van 4 jaar ondertussen, dus je kan wel zeggen dat ons koningswens is uitgekomen.
Ten tweede, 18 augustus 2004, de dag dat mijn vrouw officieel vernam dat ze borstkanker had ! Ondertussen is ze bijna doorheen haar chemo-kuur. Straks wacht nog een operatief ingrijpen en bestraling. Ik moet zeggen dat de dagen na 18 augustus 2004 zo wat de donkerste moeten geweest zijn in mijn 33 levensjaren.
 
Dus, zoals ik al zij, geluk en ongeluk houden elkaar in evenwicht.
Ben ik door mijn persoonlijke ervaringen in 2004 nu minder gelukkig ? Nee.
Ben ik meer gaan aanvoelen, beseffen, weten wat het leven nu  juist is ? Ja.
 
Voor 2005 hoop ik dan ook dan ik geluk zal kennen, maar dan in zeer milde vorm, dan weet ik immers dat het ongeluk dat mij mogelijks in 2005 te wachten staat ook mild zal zijn !
 
Vele optimistische nieuwjaarsgroeten,
Dolfke.

12:44 Gepost door Dolfke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.