16-06-05

Nog een foto van de brand van gisterenavond


20:46 Gepost door Dolfke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Woensdag 15 juni 2005. Uitslaande woningbrand !

't Was bijna een volle 2 maanden geleden dat we nog eens een algemense oproep hadden gekregen bij de brandweer van Pittem.
 
Misschien maar beter ook want het is altijd wel iemand die dan in de miserie zit !
 
'k Was gisteren omstreeks 22h30 gaan slapen. Mijn vrouwke had maandag haar laatste chemokuur gehad, was al eerder naar bed gegaan, maar probeerde nog wat haar slaap te vatten.
 
Dan om 23h00 hoorde ik een geluid dat ik in bijna 2 maanden niet meer had gehoord. Mijn bieper ging af. Een algemene brandoproep !!
 
Van een bijna in slaap-toestand naar een toestand waatin je lichaam vol adrenaline wordt gepompt. Dat is het gevolg !
 
Vlug een trainingsjas en kousen aan en dan in volle vaart en pyjama naar het arsenaal ( op nauwelijks een enkele honderden meters van mij thuis ).
 
Daar ik eerst was opende ik de deur van het arsenaal. Direct in mijn rug kwamen de volgende brandweermannen binnen. De telefoon rinkelde. Als eerste is het je taak om die op te nemen en te luisteren waar en wand er aan de hand is.
 
Er werd een ontploffing doorgegeven gevolgd door een uitslaande brand in het vroegere "molenhuisje" in de Tieltstraat. Nadat een collega van mij alles op een bord had geschreven rende ik naar mijn kastje en deed mijn interventiekledij aan.
 
Zeer snel ging dat allemaal, ik was zelfs nog mee met de eerste uitruk. Met loeiende sirenes vertrokken we naar de plaats van onheil. We hadden door de korte afstand tussen arsenaal en plaats van brand nauwelijks de tijd om ons perslucht aan te doen. Een aangekomen deden we alles goed aan en maakten we zeker dat alles safe was. Daarna begonnen we langs de achterkant van de woning, waar de brand klaarblijkelijk was ontstaan, de blussen.
 
Al vlug stonden we in een dikke rookwalm en konden we nog nauwelijks een steek voor onze ogen zijn. In het begin stonden we redelijk machteloos, want door de houten constructie van de bovenverdieping breidde de brand zeer snel uit.
 
Het was pas toen we op volle bluskracht waren gekomen en aldus alle middelen werden ingezet dat we de brand onder controle begonnen te krijgen.
 
Omstreeks 11h45 ( drie kwartier dus na de oproep ) hadden we het vuur gedoofd. Wat overbleef was een grotendeels vernielde woning. Muren en dak hadden redelijk stand gehouden, maar binnen was alles totaal verwoest.
 
Zowat alle perluchtflessen waren opgebruikt, niet te verwonderen, want door de intense rook en de duur van de interventie droeg zowat iedereen die in de eerste lijns aanval stond perslucht.
 
Na het bluswerk volgde natuurlijk nog een uitgebreid omruimwerk, want massa's slangen waren uitgerold. Omstreeks 1h30 waren wij terug in het arsenaal. De ploeg die van week was bleef ter plaatse tot 3h00 en moest nog een paar keer nablussen
 
In het arsenaal werd dan nog het nodige kuiswerk aan de persluchtdragers en maskers gedaan en werden er drie persluchtdraagers opnieuw voorzien van nog reserve-persluchtflessen. Dit voor het geval we opnieuw mochten opgeroepen worden.
 
Daarna werd nog een pintje gepakt en wat nagepraat in onze kantine ( lees vergaderzaal ;-) ) Om 3h00 was ik terug thuis en kon ik, na een grondige douche, terug onder de wol kruipen.
 
Het werd een korte nacht, want vandaag was het natuurlijk weer werk-dag.
 
Groeten,
Dolf.
 

20:43 Gepost door Dolfke | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-06-05

31 mei : een heel bijzondere verjaardag !

Tja, er zijn zo van die dagen, dat alles fantastisch lijkt mee te vallen.

Gisteren 31 mei werd ik 34 jaar, niet zo speciaal ware het niet dat mijn vrouwtje een aantal verrassingen voor mij in petto had.

Het begon 's morgens al goed. Mijn vrouw had 's nachts mijn wekker weggenomen waardoor ik kon uitslapen. Bovendien stelde ze mij voor een dag verlof te nemen want ze had nog een aantal verrassingen in petto. De dag begon alvast met een heerlijk ontbijt en in de voormiddag ben ik nog een 40-tal minuutjes gaan lopen. Daarna een warme douche genomen, de krant gelezen en mij gewoon rustig ontspannen.

't Is al eens iets anders dan elke dag meer dan 3 uur onderweg te zijn om op mijn werk, in Evere, te geraken.

's Middags dan een nieuwe verrassing want we gingen uit eten, waar alweer een nieuwe verrassing op mij zat te wachten, namelijk een bevriend koppel waarmee ik van tijd tot tijd naar de voetbal ga zien in Anderlecht. We hebben overheerlijk getafeld … champagne, foi-gras, een perignon wijntje, lamskroontje van de chef. Man man man , was dat genieten.

Bovendien kreeg ik dan ook nog eens een hele leuke verjaardagskadeau van mijn vrouwtje. Namelijk een jaar-abbonnement voor mijn favoriete voetbalploeg RSC Anderlecht. Schitterend gewoon !

Omstreeks 15h40 terug thuis en om 16h00 kon ik zelf mijn dochterje van school halen. Iets wat ik zelden of nooit kan doen dus zowel mijn kleine schat als de papa zelf waren in de wolken.

En dan omstreeks 17h00 een niet geplande en nog veel mooiere verrassing !!!!!

Mijn petekindje, Dré, was geboren en dat op mijn verjaardag … wat een ongelooflijk toeval !

Het is de eerste keer dat ik Peter wordt, maar dat dit dan uitgerekend op mijn verjaardag moet geboren worden, tja, dat maakt mij wel heel erg blij en fier.

Mijn vrouwtje en ik zijn dan 's avonds nog naar de kersverse mama, papa en Dré gereden. We hebben nog vele glaasjes champagne gedronken en zo de dag kunnen afsluiten op een fantastische manier.

Wel, zo zie je maar, mijn 34e verjaardag zal ik niet snel vergeten !

groeten.


14:29 Gepost door Dolfke | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |